logo tienermoeder van het jaar
stemmen-2023

De stembussen zijn open!

tienermoeder van het jaar
editie 2023

Het is tijd om te stemmen!

Wij vinden dat jonge moeders alle kansen en respect verdienen. We weten hoe het is om een jonge moeder te zijn die alle balletjes in de lucht moet houden, zichzelf moet ontdekken en ondertussen een goede moeder wil zijn. We weten ook hoe het is om nagestaard te worden op straat. Hoe het is om niet serieus genomen te worden in je moederschap of om niet gefeliciteerd te worden met je zwangerschap of bevalling.

Met de Tienermoeder-van-het-jaar-verkiezing willen we jonge moeders en voormalige tienermoeders in een positief daglicht zetten en laten zien dat juist zij onze positieve reactie en vertrouwen nodig hebt. Jij kunt deze missie ondersteunen door je stem uit te brengen op de tienermoeder waarvan jij vindt dat ze Tienermoeder van het Jaar moet worden.

Categorie t/m 21 jaar

Denne Tienermoeder van het jaar
jongere categorie

Denne O’Herne

Denne is 18 jaar en heeft een zoontje van bijna een jaar. Hoogzwanger rondde ze haar eindexamen succesvol af en ook al is het soms goochelen met een kind, werk, school en sociaal leven; het is duidelijk dat ze met volle teugen geniet van het moederschap. Ze wil graag verloskundige worden en mensen bewust maken van het stigma op jonge ouders; er zit geen leeftijd vast aan goede ouder zijn.

Emma Tienermoeder van het jaar
Jongere categorie

Emma Voorwinden

Emma was 15 toen ze Boaz kreeg en is inmiddels 18 jaar oud, samen met de vader van Boaz en begonnen aan een vervolgopleiding. Ze ziet zichzelf als liefdevolle moeder, werkt aan haar eigen ontwikkeling en vindt het belangrijk dat jonge vrouwen hulp krijgen als ze tegen een onbedoelde zwangerschap aanlopen en zien dat dit niet direct het einde van de wereld is, maar juist een bijzonder begin.

LEah Tienermoeder van het jaar
Jongere categorie

Leah van Es

Leah werd moeder op haar 18e en heeft een prachtige dochter van 2,5. Ze werd zwanger toen ze studeerde en studeert oer een paar weken af. Een prestatie na een zware zwangerschap en bevalling en het verblijven in twee tienermoederhuizen. Ondanks deze lastige start is ze optimistisch en ziet ze altijd de weg omhoog. Ze wil dit erg graag meegeven aan andere jonge moeders: you will get there!

Categorie 22 jaar en ouder

Audrey Tienermoeder van het jaar
oudere categorie

Audrey vd Kimmenade

Audrey is 25 en heeft een dochter van 7 en een zoon van 2. Ze was 17 toen ze ontdekte dat ze zwanger was en ook al was haar omgeving niet positief; ze wist direct: ik ga dit redden! En dat blijkt; ondanks alle stress, twijfels en onzekerheden is ze ontzettend gelukkig met haar gezin. Via social media en haar blog geeft ze een eerlijk kijkje in haar leven als tienermoeder, waarmee ze veel andere moeders kan supporten.

Edelin Tienermoeder van het jaar
oudere categorie

Edelin Silvania

Edelin kreeg haar zoon op haar 15e, inmiddels is ze 23, studeert ze en kijkt ze er naar uit dat diploma binnen te halen en verder te bouwen. Edeling is eerlijk; ze ziet waar ze het goed doet, maar ook waar ze nog kan groeien. De jury werd geraakt door haar openheid, kwetsbaarheid en tegelijk nuchtere kijk. Ze brengt graag alle onderwerpen en uitdagingen rondom jong ouderschap op tafel.

Jill Tienermoeder van het jaar
oudere categorie

Jill Scheffler

Jill is 30 en heeft een dochter van 12 en een zoon van 6 en komt van ver. Ze is, terecht, heel erg trots op het feit dat ze het gewoon geflikt heeft. De band die ze met haar kinderen heeft is heel hecht en kenmerkt zich door ‘alles mag, maar met respect’. Ondanks haar intense start heeft ze haar dansopleiding afgemaakt, een geweldige band met haar kinderen en een zalige levensinstelling die de jury inspireert.

oudere categorie

Shudeska Martina

Shudeska is nu 40 en moeder van vier kinderen. Ze is vanaf haar 15e samen met haar man en vader van de kinderen en werd moeder op haar 20e. Ze is bescheiden, maar heeft hard moeten werken om te komen waar ze nu is. Haar visie op opvoeding en haar huwelijk vindt de jury inspirerend. In haar werk als HCN verpleegkundige probeert ze Tienermoeder in een beter licht te stellen.

Stemformulier

Belangrijk: per emailadres mag je 1 x stemmen. We controleren dit en dubbele stemformulieren worden niet meegeteld. Help ons (en de kandidaten!) door je netjes aan deze richtlijn te houden.

STEMMEN KAN TOT EN MET 13 APRIL

STEUN ONZE MISSIE

De Webshop

Draag jij jonge moeders een warm hart toe? Zie jij hun stoere keuze, hun energie, hun moederliefde en wil je je uitspreken tegen het stigma? Je kunt onze missie en daarmee de community voor jonge moeders ondersteunen door een Tienermoeder-van-het-jaar-item aan te schaffen in onze webshop. De opbrengst komt volledig ten goede aan onze missie. Namens de organisatie en alle tienermoeders, dank!