stemmen-2022

De stembussen zijn gesloten 😉

tienermoeder van het jaar
editie 2022

Het is tijd om te stemmen!

Wij vinden dat jonge moeders alle kansen en respect verdienen. We weten hoe het is om een jonge moeder te zijn die alle balletjes in de lucht moet houden, zichzelf moet ontdekken en ondertussen een goede moeder wil zijn. We weten ook hoe het is om nagestaard te worden op straat. Hoe het is om niet serieus genomen te worden in je moederschap of om niet gefeliciteerd te worden met je zwangerschap of bevalling.

Met de Tienermoeder-van-het-jaar-verkiezing willen we jonge moeders en voormalige tienermoeders in een positief daglicht zetten en laten zien dat juist zij onze positieve reactie en vertrouwen nodig hebt. Jij kunt deze missie ondersteunen door je stem uit te brengen op de tienermoeder waarvan jij vindt dat ze Tienermoeder van het Jaar moet worden.

De kandidaten - <24 jaar

kirsten tienermoeder
Kirsten

Kirsten werd moeder van een prachtige dochter op haar 19e en stond er vrijwel direct alleen voor. Na een zeer onzekere start in het ziekenhuis gaat het nu goed met de kleine. Kirsten studeert Verpleegkunde en is bezig met een project in het ziekenhuis om meer bewustwording te creëren in de zorg voor en communicatie met jonge moeders. 

Ze wil graag reizen met haar dochter, bouwt aan een financieel zelfstandige toekomst en is trots op haar doorzettingsvermogen. Haar motto: ‘Keep showing up’, hoe moeilijk het ook is, hoe zwaar het ook kan zijn, ga door en geef niet op.

Marlinde
Marlinde

Marlinde werd op haar 17e moeder van haar zoon en was vastberaden om iets moois te maken van haar moederschap. Ze woont bij haar ouders en is onwijs blij met hun support. Ze werkt en heeft de stichting Samen Sterk voor Tienermoeders opgezet, waar ze kleding en spullen inzamelt die andere tienermoeders gratis kunnen ophalen.

Ze gaat graag met de kleine op pad, naar de boksschool en ziet hoe ze in een paar jaar tijd gegroeid is in haar moederschap, maar ook hoe ze goed voor zichzelf kan zorgen.  Vanuit die positie support ze veel andere jonge moeders.

naomi tienermoeder
Naomi

Naomi was 17 toen ze moeder werd van een zoon. Samen met haar partner en vader van Bram heeft ze vanaf het eerste moment gebouwd aan een stabiel en gelukkig gezin. Dat was niet altijd makkelijk en het gevoel dat tienermoederschap een schande is speelde daar zeker in mee. Ze blogt over haar ervaringen om anderen te inspireren en te motiveren.

Naomi vindt het belangrijk dat haar zoon een onbezonnen jeugd heeft en samen met haar man heeft ze geknokt voor een eigen huis en een vast inkomen. Nu is het tijd om zichzelf te ontdekken en een pad uit te stippelen voor de toekomst.

De kandidaten - >25 jaar

Kimm

Kimm werd moeder op haar 18e en heeft altijd de focus gehad op een goede opvoeding en het waarborgen van een fijn gezin. Ze is open-minded, maar consequent en vind het bijbrengen van normen en waarden aan haar kinderen belangrijk. Ze is trots op hoe ze haar kinderen heeft kunnen stimuleren voor zichzelf te zorgen en vooral voor zichzelf te kiezen.

Ze is bijna klaar met haar studie Rechten en droomt van een eigen bewindvoeringskan-toor, waar ze bewindvoerder wil zijn met een hart, iemand die er is voor haar clienten, maar bij tijd en wijle ook streng maar rechtvaardig is.

laura tienermoeder van het jaar
Laura

Laura is nu 38 en werd moeder op haar 21e en had een uitdagende start als moeder door een spoedkeizersnede na zwangerschapsvergiftiging. Dat was pittig, maar ze voelde meteen een bak motivatie om iets van haar leven te maken voor haar dochter. En dat heeft ze gedaan, ze heeft meerdere studies afgerond en een bijzondere band met haar dochter. 

Ze droomt ervan om te backpacken met haar dochter, iets dat ze vroeger al wilde maar heeft moeten uitstellen, en helpt op dit moment meerdere studenten met een achtergrond waarin studeren geen vanzelfsprekendheid is. Op die manier 

Mallory
Mallory

Mallory is nu 31 en heeft een look-a-like van 11. Het is altijd haar doel geweest om haar dochter met humor en kracht op te voeden. Haar boodschap: volg je hart, luister naar je gevoel, laat niemand je anders vertellen en kies altijd voor jezelf. Ze vindt het belangrijk dat niet alleen haar leven, maar ook dat van haar kinderen betekenisvol is en daar stuurt ze op.

Mallory staat voor de klas en inspireert jongeren om hun dromen concreet te maken, een missie te vormen en daar voor te gaan, zonder twijfel en zonder je tegen te laten houden door de meningen van mensen om je heen.

De aanmoedigingsprijs

Marit tienermoeder van het jaar
Marit

Marit werd na een heftige jeugd moeder van een zoon op haar 19e. Dat heeft haar leven in alle opzichten, ook de positieve, veranderd. Ze probeert alles uit het leven te halen dat er in zit en wil dat haar zoon ook meegeven. Ze is een positieve moeder die graag naar pretparken gaat.

Omdat ze veel armoede ziet in Nederland is ze begonnen met food sharing kasten en helpt ze jonge moeders met het verzamelen van spullen en geven van support. Ze wil graag het taboe op tienermoederschap doorbreken.

Tatum

Tatum is 16 jaar en moeder van een zoontje van bijna een jaar. Ze heeft een moeilijke start gehad door een bak aan negatieve reacties uit haar omgeving, maar is juist daardoor gemotiveerd om door te gaan. Ze heeft een geweldige band met haar ouders en put daar de steun uit die ze nodig heeft.

Ze is bezig met haar laatste examens op de middelbare school en droomt van een baan als verpleegkundige en een huis met een visgraatvloer. Ze hoopt een voorbeeld te zijn voor jongeren die worden buitengesloten omdat ze anders zijn.

Stemformulier

Belangrijk: per emailadres mag je 1 x stemmen. We controleren dit en dubbele stemformulieren worden niet meegeteld. Help ons (en de kandidaten!) door je netjes aan deze richtlijn te houden.

STEUN ONZE MISSIE

De Webshop

Draag jij jonge moeders een warm hart toe? Zie jij hun stoere keuze, hun energie, hun moederliefde en wil je je uitspreken tegen het stigma? Je kunt onze missie en daarmee de community voor jonge moeders ondersteunen door een Tienermoeder-van-het-jaar-item aan te schaffen in onze webshop. De opbrengst komt volledig ten goede aan onze missie. Namens de organisatie en alle tienermoeders, dank!