logo tienermoeder van het jaar

ORGANISATIE

organisatie

De Gezichten

De Tienermoeder-van-het-jaar-verkiezing is een initiatief van Tara Boxman, moeder geworden op haar 17e en nu 19 jaar later een succesvolle ondernemer. Zij heeft verschillende personen en bedrijven bij elkaar gebracht om deze verkiezing mogelijk te maken. De jury bestaat uit vijf vrouwen die allen tienermoeder zijn geweest. Inmiddels hebben zij hun wijsheden en ervaringen opgedaan en zijn geslaagd in hun moederschap, carrière of onderneming. Zij zijn het boegbeeld en laten zien dat jong moeder worden niets zegt over capaciteiten, mogelijkheden, dromen en idealen. 

Zij zijn vastbesloten om op brede schaal het beeld van tienermoeders recht te zetten, ze te supporten als maatje en op beleidsniveau met professionals mee te denken over de beste manieren waarop jonge moeders een fijne start kunnen krijgen. Zodat alle jonge moeders dezelfde kansen en open benadering krijgen als elke andere jonge vrouw. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven en stichtingen betrokken. Wij danken hen en alle sponsoren die zich financieel of in natura inzetten om de missie van deze verkiezing te supporten.

Voor de volledigheid willen wij als organisatie duidelijk vermelden dat wij jonge vrouwen niet willen aanmoedigen om jong zwanger te worden. Starten als een tienermoeder is heftig en wij gunnen elke jonge vrouw een makkelijkere start. Desondanks kan geen enkele vrouw haar toekomst voorspellen en willen wij degenen die ongepland zwanger worden op jonge leeftijd bij de hand pakken.

Voorzitter & Woordvoerder

Tara werd moeder op haar 17e, had een moeilijke start maar wist met hulp van de sociale dienst haar diploma te halen. Ze is nu 36 en directeur van online marketingbureau Miss Business. Ze is vastbesloten om de vooroordelen over tienermoeders de wereld uit te helpen en weet dat kleine keuzes in de (professionele) omgeving het verschil kunnen maken voor een jonge moeder.

Jurylid & Communitymanager

Tijdens haar havo eindexamen jaar werd Anne op 17 jarige leeftijd moeder. Ze startte met vooroordelen en negatieve reacties, maar haalde haar Havodiploma en was vastbesloten door te studeren aan het hbo. Nu is ze 22, afgestudeerd en heeft een mooie baan gevonden die aansluit bij haar opleiding. Ze wil laten zien dat met de juiste hulp en motivatie alles mogelijk is als tienermoeder.

Jurylid & ervaringsdeskundige

Op haar 18e werd Kimberley moeder, zat ze tussen twee culturen in en kreeg ze ladingen gemengde reacties. Nu is ze 37, runt ze een bruisend bedrijf in arbeidsbemiddeling en 'momanaged' ze haar dochter van 19. Ze weet hoe hard reacties op tienermoeders kunnen zijn en wil jonge moeders laten zien dat die je juist kunnen sterken om door te gaan in het bereiken van je doelen.

Jurylid
& winnaress

Kirsten werd zelf jong moeder èn won vorig jaar in de jongste categorie de Tienermoeder van het Jaar-award. Waarom ze won? Vanwege haar positieve instelling, krachtige doorzettingsvermogen en onmetelijke liefde voor haar dochter. Daarnaast zet ze zich via social media in voor jonge moeders en deelt ze content die het stigma veroordeelt en andere jonge moeder steunt.
Zo zien wij het

Onze visie

Veel jonge moeders hebben een onnodig moeilijke start, niet door hun kind of leeftijd, maar voornamelijk door hun omgeving. Jonge moeders hebben behoefte aan steun, vertrouwen en respect. Er is een impactmakend initiatief nodig dat hen helpt om krachtig en vol vertrouwen aan hun ontwikkeling en moederschap te beginnen.

Dit is ons doel

Onze missie

Wij willen jonge vrouwen supporten in hun keuzes, ambities, doelen en dromen. Door de verkiezing zetten we jonge moeders in een positief daglicht en moedigen we hun omgeving aan om ze open en respectvol te benaderen. Het is onze missie om stigma’s van de kaart te vegen en praktische hulp te bewerkstelligen op beleidsniveau.

De initiatiefnemer achter Tienermoeder van het Jaar is Tara Boxman, DGA van Miss Business BV. Miss Business financiert de campagne en benodigde middelen. Door middel van de webshop, waar merchandise wordt verkocht, proberen we een gedeelte van de kosten te dekken. Dat is uiteraard bij lange na niet genoeg, daarom zijn sponsoren enorm welkom. Miss Business BV kiest voor transparantie, gebruikt een aparte bankrekening en overlegt de kosten en baten graag aan sponsoren. Waar mogelijk gaat onze voorkeur uit naar sponsoring in natura. Voor meer info kun je contact opnemen met tara@missbusiness.nl​