ORGANISATIE

organisatie

De Gezichten

De Tienermoeder-van-het-jaar-verkiezing is een initiatief van Tara Boxman, moeder geworden op haar 17e en nu 19 jaar later een succesvolle ondernemer. Zij heeft verschillende personen en bedrijven bij elkaar gebracht om deze verkiezing mogelijk te maken. De jury bestaat uit vijf vrouwen die allen tienermoeder zijn geweest. Inmiddels hebben zij hun wijsheden en ervaringen opgedaan en zijn geslaagd in hun moederschap, carrière of onderneming. Zij zijn het boegbeeld en laten zien dat jong moeder worden niets zegt over capaciteiten, mogelijkheden, dromen en idealen. 

Zij zijn vastbesloten om op brede schaal het beeld van tienermoeders recht te zetten, ze te supporten als maatje en op beleidsniveau met professionals mee te denken over de beste manieren waarop jonge moeders een fijne start kunnen krijgen. Zodat alle jonge moeders dezelfde kansen en open benadering krijgen als elke andere jonge vrouw. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven en stichtingen betrokken. Wij danken hen en alle sponsoren die zich financieel of in natura inzetten om de missie van deze verkiezing te supporten.

Voor de volledigheid willen wij als organisatie duidelijk vermelden dat wij jonge vrouwen niet willen aanmoedigen om jong zwanger te worden. Starten als een tienermoeder is heftig en wij gunnen elke jonge vrouw een makkelijkere start. Desondanks kan geen enkele vrouw haar toekomst voorspellen en willen wij degenen die ongepland zwanger worden op jonge leeftijd bij de hand pakken.

Voorzitter & Woordvoerder

Tara werd moeder op haar 17e, had een moeilijke start maar wist met hulp van de sociale dienst haar diploma te halen. Ze is nu 36 en directeur van online marketingbureau Miss Business. Ze is vastbesloten om de vooroordelen over tienermoeders de wereld uit te helpen en weet dat kleine keuzes in de (professionele) omgeving het verschil kunnen maken voor een jonge moeder.

Ere-Jurylid

Annemarie van Gaal had net het Atheneum afgerond toen ze zwanger werd en haar volwassen leven startte als alleenstaande moeder zonder opleiding. Vastbesloten om haar eigen broek op te houden èn de luiers voor haar zoon te betalen knokte ze zich omhoog. Annemarie is een geslaagde zakenvrouw die jonge moeders een warm hart toedraagt.

Jurylid & Communitymanager

Tijdens haar havo eindexamen jaar werd Anne op 17 jarige leeftijd moeder. Ze startte met vooroordelen en negatieve reacties, maar haalde haar Havodiploma en was vastbesloten door te studeren aan het hbo. Nu is ze 22, afgestudeerd en heeft een mooie baan gevonden die aansluit bij haar opleiding. Ze wil laten zien dat met de juiste hulp en motivatie alles mogelijk is als tienermoeder.

Jurylid & Sparringspartner

Sonja was 19 toen ze zwanger werd en wilde studeren. Dat kwam er niet meer van. Ze bleef werken en deelde de zorgtaken met haar inmiddels man. Ze koos voor een carrière én kinderen. Nu is ze 43, oprichter SOCIAL.INC, strategiedirecteur bij MMMatter, docent, moeder van 2 dochters én pleegouder van 4 meiden. Ze gelooft in positiviteit en de kracht van zichtbare rolmodellen.

Gast-Jurylid 2022

Madhurika werd, met net een diploma op zak, zwanger op haar 21e. Ze combineerde werken met diverse HBO studies om haar ambities waar te maken en deelde de zorg voor het gezin met haar vriend, inmiddels man. Madhurika is nu 42, ontwerpster en eigenaresse van het bedrijf Madhura Bags en moeder van twee dochters en een zoon. Ze is ervan overtuigd dat je het verste komt als je in jezelf blijft geloven.

Gast-Jurylid 2022

Maud werd op haar 14e moeder van een zoon. Door omstandigheden heeft ze haar opleiding niet kunnen afmaken, maar was ze vastbesloten om niet op te geven. Vorig jaar won ze deze verkiezing in de oudere categorie. Nu heeft ze een eigen onderneming in meubels en bedrukkingen en werkt ze in een kledingwinkel. Ze hoopt met haar ervaring een steun te kunnen zijn voor tienermoeders.
Zo zien wij het

Onze visie

Veel jonge moeders hebben een onnodig moeilijke start, niet door hun kind of leeftijd, maar voornamelijk door hun omgeving. Jonge moeders hebben behoefte aan steun, vertrouwen en respect. Er is een impactmakend initiatief nodig dat hen helpt om krachtig en vol vertrouwen aan hun ontwikkeling en moederschap te beginnen.

Dit is ons doel

Onze missie

Wij willen jonge vrouwen supporten in hun keuzes, ambities, doelen en dromen. Door de verkiezing zetten we jonge moeders in een positief daglicht en moedigen we hun omgeving aan om ze open en respectvol te benaderen. Het is onze missie om stigma’s van de kaart te vegen en praktische hulp te bewerkstelligen op beleidsniveau.

De initiatiefnemer achter Tienermoeder van het Jaar is Tara Boxman, DGA van Miss Business BV. Miss Business financiert de campagne en benodigde middelen. Door middel van de webshop, waar merchandise wordt verkocht, proberen we een gedeelte van de kosten te dekken. Dat is uiteraard bij lange na niet genoeg, daarom zijn sponsoren enorm welkom. Miss Business BV kiest voor transparantie, gebruikt een aparte bankrekening en overlegt de kosten en baten graag aan sponsoren. Waar mogelijk gaat onze voorkeur uit naar sponsoring in natura. Voor meer info kun je contact opnemen met tara@missbusiness.nl​