logo tienermoeder van het jaar
editie-2023

Dit zijn de finalisten van 2023

tienermoeder van het jaar
editie 2023

De derde editie

Vorig jaar stonden Marit (Bemoedigingsprijs), Laura (>25 jaar) en Kirsten (<24 jaar) op het podium met een prachtige award. Niet alleen hadden zij alle drie de meeste stemmen binnen hun categorie, ze zijn volgens de jury inspirerende jonge moeders met een heldere visie op ouderschap, persoonlijke ontwikkeling en het vasthouden van hun eigen identiteit. 

Ook dit jaar zijn er bijna 80 jonge moeders genomineerd en heeft de jury na lang beraad de finalisten gekozen in de categorie Tienermoeder van nu t/m 21 jaar en de categorie Tienermoeder van Toen vanaf 22 jaar.

Het was geen gemakkelijke keuze, want wat maakt de ene jonge moeder ‘beter’ dan de ander? De jury kijkt naar meerdere factoren; hoe ziet een deelnemer haar moederrol? Hoe kijkt ze naar haar ontwikkeling? Ziet ze haar failures? Welke dromen heeft ze? Hoeveel moeite doet ze om ons mee te nemen in haar wereld? Vol trots stellen we je voor aan de finalisteren van 2023!

Denne Tienermoeder van het jaar
jongere categorie

Denne O’Herne

Denne is 18 jaar en heeft een zoontje van bijna een jaar. Hoogzwanger rondde ze haar eindexamen succesvol af en ook al is het soms goochelen met een kind, werk, school en sociaal leven; het is duidelijk dat ze met volle teugen geniet van het moederschap. Ze wil graag verloskundige worden en mensen bewust maken van het stigma op jonge ouders; er zit geen leeftijd vast aan goede ouder zijn.

Emma Tienermoeder van het jaar
Jongere categorie

Emma Voorwinden

Emma was 15 toen ze Boaz kreeg en is inmiddels 18 jaar oud, samen met de vader van Boaz en begonnen aan een vervolgopleiding. Ze ziet zichzelf als liefdevolle moeder, werkt aan haar eigen ontwikkeling en vindt het belangrijk dat jonge vrouwen hulp krijgen als ze tegen een onbedoelde zwangerschap aanlopen en zien dat dit niet direct het einde van de wereld is, maar juist een bijzonder begin.

LEah Tienermoeder van het jaar
Jongere categorie

Leah van Es

Leah werd moeder op haar 18e en heeft een prachtige dochter van 2,5. Ze werd zwanger toen ze studeerde en studeert oer een paar weken af. Een prestatie na een zware zwangerschap en bevalling en het verblijven in twee tienermoederhuizen. Ondanks deze lastige start is ze optimistisch en ziet ze altijd de weg omhoog. Ze wil dit erg graag meegeven aan andere jonge moeders: you will get there!

Audrey Tienermoeder van het jaar
oudere categorie

Audrey vd Kimmenade

Audrey is 25 en heeft een dochter van 7 en een zoon van 2. Ze was 17 toen ze ontdekte dat ze zwanger was en ook al was haar omgeving niet positief; ze wist direct: ik ga dit redden! En dat blijkt; ondanks alle stress, twijfels en onzekerheden is ze ontzettend gelukkig met haar gezin. Via social media en haar blog geeft ze een eerlijk kijkje in haar leven als tienermoeder, waarmee ze veel andere moeders kan supporten.

Edelin Tienermoeder van het jaar
oudere categorie

Edelin Silvania

Edelin kreeg haar zoon op haar 15e, inmiddels is ze 23, studeert ze en kijkt ze er naar uit dat diploma binnen te halen en verder te bouwen. Edeling is eerlijk; ze ziet waar ze het goed doet, maar ook waar ze nog kan groeien. De jury werd geraakt door haar openheid, kwetsbaarheid en tegelijk nuchtere kijk. Ze brengt graag alle onderwerpen en uitdagingen rondom jong ouderschap op tafel.

Jill Tienermoeder van het jaar
oudere categorie

Jill Scheffler

Jill is 30 en heeft een dochter van 12 en een zoon van 6 en komt van ver. Ze is, terecht, heel erg trots op het feit dat ze het gewoon geflikt heeft. De band die ze met haar kinderen heeft is heel hecht en kenmerkt zich door ‘alles mag, maar met respect’. Ondanks haar intense start heeft ze haar dansopleiding afgemaakt, een geweldige band met haar kinderen en een zalige levensinstelling die de jury inspireert.

oudere categorie

Shudeska Martina

Shudeska is nu 40 en moeder van vier kinderen. Ze is vanaf haar 15e samen met haar man en vader van de kinderen en werd moeder op haar 20e. Ze is bescheiden, maar heeft hard moeten werken om te komen waar ze nu is. Haar visie op opvoeding en haar huwelijk vindt de jury inspirerend. In haar werk als HCN verpleegkundige probeert ze Tienermoeder in een beter licht te stellen.

Zij maken de verkiezing mogelijk

STEUN ONZE MISSIE

De Webshop

Draag jij jonge moeders een warm hart toe? Zie jij hun stoere keuze, hun energie, hun moederliefde en wil je je uitspreken tegen het stigma? Je kunt onze missie en daarmee de community voor jonge moeders ondersteunen door een Tienermoeder-van-het-jaar-item aan te schaffen in onze webshop. De opbrengst komt volledig ten goede aan onze missie. Namens de organisatie en alle tienermoeders, dank!