logo tienermoeder van het jaar
editie-2022

Dit zijn de winnaars van 2022

tienermoeder van het jaar
editie 2022

Marit, Laura & Kirsten

Met veel plezier stellen we je voor aan de Tienermoeders van het Jaar 2022. Marit (Bemoedigingsprijs), Laura (>25 jaar) en Kirsten (<24 jaar). Niet alleen hadden zij alle drie de meeste stemmen binnen hun categorie, ze zijn volgens de jury inspirerende jonge moeders met een heldere visie op ouderschap, persoonlijke ontwikkeling en het vasthouden van hun eigen identiteit. 

Deze jonge moeders laten zien dat vooroordelen over tienerouderschap volledig onterecht zijn. Dat jonge moeders prima kunnen studeren en zorgen tegelijk. Dat geen enkel doel onbereikbaar is omdat je een jonge ouder bent en dat kinderen op jonge leeftijd een bijzondere drijfveer kunnen zijn.

Onze missie is nog niet volbracht, daarom gaan we in januari 2023 van start met de derde editie van deze verkiezing.

Kirsten Croeze tienermoeder van het jaar
<24 jaar

Kirsten Croeze

marit de leeuw tienermoeder van het jaar
Bemoedigingsprijs

Marit de Leeuw

Laura Pavias tienermoeder van het jaar
>25 jaar

Laura Pavias

Zij overhandigden de awards

kimberley maynard tienermoeder van het jaar
Mayforce

Kimberley Maynard

Kimberley Maynard is de directeur van Mayforce, finalist Rotterdamse Zakenvrouw 2022 en een voormalige tienermoeder. Een wandelend bewijs dat je als jonge moeder nog steeds je ambities kunt waarmaken, je dromen kunt volgen en daarnaast een fijn gezin kunt hebben. Kimberley Maynard is een rolmodel voor jonge moeders en heeft vanuit die positie de award overhandigd.

linda wensink tienermoeder van het jaar
Stichting siriz

Linda Wensink

Linda Wensink is bestuurder bij Siriz, een organisatie die zich inzet om vrouwen en mannen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap te ondersteunen door voorlichting, begeleiding en indien nodig (tijdelijke) opvang. Siriz heeft meerdere huizen waar jonge moeders kunnen wonen tot ze er klaar voor zijn om op zichtzelf te gaan. 

anouschka biekman tienermoeder van het jaar
D66 SCHIEDAM

Anouschka Biekman

Anouschka Biekman is raadlid van D66 in Schiedam en voorzitter van het landelijk D66 diversiteitsnetwerk. Anouschka heeft langere tijd het project Toolz & Talents gedraaid, waar jonge vaders worden gestimuleerd in opleiding, werk en het worden van een rolmodel in hun jonge gezin. Zonder tienervader, geen tienermoeders. Het project is succesvol afgerond.

Zij maakten de uitreiking mogelijk

STEUN ONZE MISSIE

De Webshop

Draag jij jonge moeders een warm hart toe? Zie jij hun stoere keuze, hun energie, hun moederliefde en wil je je uitspreken tegen het stigma? Je kunt onze missie en daarmee de community voor jonge moeders ondersteunen door een Tienermoeder-van-het-jaar-item aan te schaffen in onze webshop. De opbrengst komt volledig ten goede aan onze missie. Namens de organisatie en alle tienermoeders, dank!